Fietsmaatjes Utrecht is ontstaan vanuit de wens om onze mooie fietsstad nog inclusiever te maken. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen die een gezamenlijke passie delen: het toegankelijk maken van “fietsgeluk” voor iedereen. Fietsen is namelijk zoveel meer dan je verplaatsen van A naar B. Samen buiten een tochtje maken met iemand met wie het klikt is gezellig, gezond en inspirerend – je haalt zowel mentaal als fysiek een frisse neus.

Maar niet iedereen kan of durft (nog) zelfstandig te fietsen. De elektrisch ondersteunde duofiets biedt hier een uitgelezen kans: Met een duofiets zit je naast elkaar, in principe hoeft maar één iemand te fietsen en sturen. De ander kan meegenieten en naar behoefte trappen. Wij willen deze mensen koppelen, zodat fietsgeluk bereikbaar wordt voor alle Utrechters. Ook, of misschien juist, als het mentaal of fysiek minder makkelijk gaat.

De Stichting is net opgericht (juni 2023) en we zijn nog bezig met de fondsenwerving zodat we duofietsen aan kunnen schaffen. Daarna beginnen we met het werven en trainen van vrijwilligers. Als dat allemaal goed gaat, dan is de verwachting dat we volgend voorjaar écht kunnen beginnen met fietsen!

Fietsmaatje en gast op een duofiets