Onze Missie

Onze Visie

Wij willen Utrechters verbinden door hen samen te laten fietsen op een duofiets. Onze gasten zijn inwoners die niet (meer) op een tweewieler kunnen rijden vanwege een fysieke of verstandelijke beperking. We maken het mogelijk dat zij buiten kunnen komen door regelmatig fietstochtjes te organiseren met een vast fietsmaatje (onze vrijwilligers). Door mensen samen te laten fietsen dragen we bij aan een betere kwaliteit van leven: meer sociale contacten, meer buiten zijn en meer beweging. 

Fietsmaatjes Utrecht wil een energieke, sociale en toegankelijke organisatie zijn met herkenbare duofietsen en grote naamsbekendheid in de stad. We werken samen met maatschappelijke partners, het bedrijfsleven en de gemeente. Bij FMU weten gasten waar ze aan toe zijn: veiligheid en comfort zijn voor ons van het hoogste belang, en we werken met vaste fietsmaatjes die de gasten ophalen en ook weer thuis brengen. De behoefte van de gast staat altijd voorop. 

Over vijf jaar is FMU een stabiele organisatie met een brede vrijwilligersbasis die in meerdere wijken van de stad actief is. FMU is een financieel stabiele organisatie, dankzij vaste financiering van de gemeente en bijdragen van fondsen.  

Over tien jaar is FMU in alle wijken van de stad met minimaal één duofiets actief en zijn we niet meer weg te denken uit Utrecht. Onze fietsen staan zelden stil. 

Onze kernwaarden

  • Fietsen = plezier!
  • Inclusiviteit: Iedereen kan meedoen, ongeacht iemands inkomen, leeftijd, fysieke of mentale vermogen.
  • We willen de leefwereld van Utrechters vergroten.
  • Samen zijn en samen bewegen versterkt je welzijn en gezondheid.
  • We waarborgen continuïteit en structuur. 
  • Veiligheid, comfort en de behoefte van de gast staan altijd voorop.