Fietsmaatjes Utrecht nieuwe partner Stadsakkoord Toegankelijkheid

Je bekijkt nu Fietsmaatjes Utrecht nieuwe partner Stadsakkoord Toegankelijkheid
Vertegenwoordigers van Fietsmaatjes Utrecht, TivoliVredenburg, Bibliotheek Utrecht en het Nederlands Film Festival hebben het Stadsakkoord Toegankelijkheid ondertekend.

Op woensdagochtend 4 oktober organiseerde het Solgu in samenwerking met de gemeente Utrecht en wijkcultuurhuis het Wilde Westen een inspiratiesessie over het Stadsakkoord Toegankelijkheid. Fietsmaatjes Utrecht was erbij als nieuwe ondertekenaar en partner!

Het Stadsakkoord Toegankelijkheid is een samenwerking tussen de gemeente en diverse partijen om Utrecht fysiek en sociaal toegankelijker te maken. Fietsmaatjes Utrecht onderschrijft de uitgangspunten uit het Stadsakkoord: Alle Utrechters, Ć³Ć³k diegenen met een beperking, hebben het recht om gewoon invulling te kunnen geven aan hun leven en deel te nemen aan de maatschappij. Door het ondertekenen van het Stadsakkoord willen verschillende partners in de stad dit beter, makkelijker en gezamenlijk mogelijk maken.

Wij vinden dat fietsen in wereldfietsstad Utrecht mogelijk moet zijn voor Ɣlle Utrechters, dus ook voor diegenen die dat niet meer zelfstandig kunnen of durven. Door inwoners van de stad met elkaar te verbinden en samen te laten fietsen op een duofiets willen we bouwen aan vriendschappen en vitaliteit, en gaan we eenzaamheid en sociaal isolement tegen.

We kijken uit naar meer inspirerende ontmoetingen en hopen op een succesvolle samenwerking met de andere partners!