Ontmoet het fietsmaatjesteam!

Je bekijkt nu Ontmoet het fietsmaatjesteam!

Dit is Jelle! Jelle is oprichter en voorzitter van Fietsmaatjes Utrecht. Als eerste Fietsburgemeester van Utrecht zette hij zich in voor Utrechters voor wie de fiets niet vanzelfsprekend is, en realiseerde hij zich dat zelfs in onze wereldfietsstad nog veel voorzieningen missen voor mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen. Daarom heeft hij Fietsmaatjes Utrecht opgericht: Duofietsen maken het mogelijk dat mensen voor wie een tweewieler geen optie (meer) is, toch de wind door hun haar kunnen voelen.

Wat is fietsgeluk voor jou?

“In september ben ik drie weken door Frankrijk en Spanje gaan bikepacken. Alle bagage op de fiets en van stadje naar stadje. De ultieme vrijheid! In Utrecht fiets ik het liefste langs de grachten op een mooie zomeravond wanneer de terrassen lekker vol zitten, dat is voor mij Utrecht op zā€™n mooist!”

Alle bagage op de fiets en van stadje naar stadje. De ultieme vrijheid!

Naast Fietsmaatjes is Jelle werkzaam als adviseur bij team Duurzame Mobiliteit bij de RVO. Ook daar zet hij zich in voor fietsstimulering (zoals bij het programma Doortrappen) en het positioneren van de fietssector, maar dan op nationaal niveau.

De komende tijd stellen we ook de andere leden van het kernteam aan je voor, maar we zijn nog niet compleet! We zijn nog op zoek naar mensen met technische kennis die fietsbeheerder willen worden en naar vrijwilligerscoƶrdinatoren met goede communicatieve skills. Stuur een berichtje als je interesse hebt!