Voorstelrondje, deel 2: Ontmoet Geert, onze secretaris

Je bekijkt nu Voorstelrondje, deel 2: Ontmoet Geert, onze secretaris

Geert is sinds een jaar bestuurslid van Fietsmaatjes Utrecht. Daarnaast werkt hij als adviseur strategie en beleid bij een woningcorporatie in Utrecht. Zijn vrije tijd besteedt hij het liefste aan fietsen, hardlopen, zwemmen, en zijn gezin met drie opgroeiende kinderen. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt hij tussendoor furore op Twitter met zijn fantastische fietsfilmpjes, onder de naam De Filmende Fietser!Ā 

Wat is fietsgeluk voor jou?

“Fietsgeluk is voor mij een mooie fietstocht met het gezin. Gezelligheid, lekker actief bezig zijn, genieten van de omgeving. Mooie herinneringen heb ik aan vakanties van vroeger in Zwitserland, waar we fietsen huurden om door het dal van dorpje naar dorpje te fietsen. En later met een vriend de Furkapass en de Grimselpass opfietsen. En, dichter bij huis, voor of na het werk even een stuk omfietsen, om de dag fris te beginnen of juist even de tijd te nemen om uit de werk-modus te komen.”

Wat vind je de mooiste plek in Utrecht om te fietsen?

“Een rondje om de singels, over de Vechtdijk tussen Overvecht en Zuilen, de Oosterspoorbaan. En net buiten de stad door Amelisweerd en Rhijnauwen, het liefst ’s ochtends vroeg als de dauw nog boven de velden hangt.”

Wat wil je tot slot nog kwijt over Fietsmaatjes Utrecht?

“Toen ik me bijna een jaar geleden aanmeldde voor een informatieavond over Fietsmaatjes had ik niet kunnen bedenken dat ik nu Ć©Ć©n van de bestuursleden van de stichting zou zijn en met zoā€™n enthousiaste groep mensen zou werken. Iedereen heeft veel energie en passie voor fietsen, ik kijk er naar uit om gezamenlijk Utrecht nog fietsvriendelijker en inclusiever maken!”