Voorstelrondje deel 6: Ontmoet Viola, onze webredacteur

Je bekijkt nu Voorstelrondje deel 6: Ontmoet Viola, onze webredacteur

Viola verzorgt samen met Emi de communicatie van Fietsmaatjes Utrecht. Ze heeft jarenlang met haar man en twee kinderen in Canada en daarna Engeland gewoond, en realiseerde zich daar hoe belangrijk goede fietsvoorzieningen zijn voor de kwaliteit van leven. In Londen was ze betrokken bij de plaatselijke fietsersbond en voerde campagne voor fietsvriendelijk en autoluw beleid. Ze houdt van films, wandelen, en reizen met haar gezin, het liefste met de trein!

Wat is fietsgeluk voor jou?

Fietsgeluk heeft voor mij niet zoveel met spectaculaire tochten door mooie landschappen te maken (alhoewel ik dat ook graag meemaak) maar vooral met het alledaags gemak van het op de fiets kunnen springen en veilig en comfortabel overal heen kunnen gaan. Dat was met twee kleine kinderen in het buitenland mijn grootste gemis, ik kon daar eigenlijk alleen in mijn eentje op pad – wat ook niet zonder risico was – en ging met de kinderen alleen te voet of met het OV. Utrecht is zo bekeken een fietswalhalla!

Wat vind je de mooiste plek in Utrecht om te fietsen?

De meeste wijken rond de binnenstad zijn fijn opgezet, met veel autoluwe straatjes en relatief weinig drukke verkeersaders, maar het fietspad langs de bloemenmuur in het Griftpark is mijn favoriet. De singels vind ik ook prachtig om af te fietsen, vooral als het rustig is, want het is wel jammer dat je daar de weg moet delen met – soms toch nog te snelle – auto’s. Maar er zijn zoveel mooie fietsroutes in Utrecht!