Gezocht: vrijwilligerscoördinatoren

Je bekijkt nu Gezocht: vrijwilligerscoördinatoren

Vind jij het leuk om mensen bij elkaar te brengen? En lijkt het je mooi om fietstochten mogelijk te maken voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen of durven fietsen? Fietsmaatjes Utrecht zoekt nog vrijwilligerscoördinatoren met goede communicatieve vaardigheden!

Samenvatting

Als vrijwilligerscoördinator match je gasten aan een fietsmaatje (vrijwilliger), beheer je het rooster, en onderhoud je het contact met de gasten en vrijwilligers. Het gaat om een vrijwillige functie en kost ongeveer 3-4 uur per week. Je krijgt uiteraard begeleiding en maakt deel uit van een enthousiast en gezellig team!

Twee vrouwen op de duobike in de natuur

Over Fietsmaatjes Utrecht

Wij maken fietsgeluk bereikbaar voor mensen die niet (meer) alleen kunnen of durven fietsen. Dit doen we door Utrechters aan elkaar te koppelen. De fietsmaatjes gaan dan samen fietsen op een duofiets met elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger stuurt en de gast kan meetrappen in zijn/haar eigen tempo.

Ons doel is om in een verschillende wijken een duofiets te plaatsen en per wijk zowel vrijwilligers als gasten te werven en matchen. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten. Samen lekker fietsen en genieten!

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilligerscoördinator houd je je bezig met de volgende taken:

 • Werving van gasten en fietsvrijwilligers in de wijk.
 • Intakegesprekken met gasten en vrijwilligers.
 • Proefritten met gasten en vrijwilligers. (Hiervoor kan ook een ervaren vrijwilliger worden ingezet.)
 • Registratie van nieuwe gasten en vrijwilligers in het duofietsrooster.
 • Instructie van vrijwilligers voor gebruik van het duofietsrooster, stalling, duofiets en omgaan met de gasten.
 • Koppeling van een gast met een fietsvrijwilliger. Nagaan of de koppeling ‘klikt’.
 • E√©n of twee keer per jaar: Organiseren en leiden van (informatieve en gezellige) vrijwilligersbijeenkomsten in de eigen wijk of stadsdeel.
 • Monitoren en zo nodig bijsturen van het gebruik van het duofietsrooster. Zorgen voor een evenwichtige inzet van vrijwilligers en dat alle gasten zo frequent als mogelijk met de duofietsen opgehaald worden.
 • Contact onderhouden met de individuele gasten en vrijwilligers, via telefoon, whatsapp en mail.
 • Bij incidenten met gasten of vrijwilligers tijdig opschakelen naar het bestuur.

Competenties

 • Goede interpersoonlijke vaardigheden
 • Communicatief (verbaal) vaardig
 • Organisatietalent

Meer weten of je aanmelden?

Stuur ons een berichtje als je interesse hebt of meer wilt weten, of vul het contactformulier in.