Voorstelrondje, deel 3: Ontmoet Christien, onze penningmeester

Je bekijkt nu Voorstelrondje, deel 3: Ontmoet Christien, onze penningmeester

Christien vormt samen met Jelle en Geert het bestuur van Fietsmaatjes Utrecht. Daarnaast werkt ze als adviseur mobiliteit voor haar eigen bedrijf New Urban Mobility. Terwijl ze zich in haar werk hard maakt voor langzaam verkeer als essentieel onderdeel van leefbare steden, houdt ze in haar vrije tijd vooral van lekker snelle sporten: racefietsen, mountainbiken, kitesurfen, schaatsen en squash. Ook brengt ze veel tijd door met haar gezin.

Wat is fietsgeluk voor jou?

“Ik heb zoveel mooie fietsmomenten gekend… In onweer bovenop de Mont Ventoux, of op fietsvakantie naar Praag, wekelijks met mijn lieve fietsvrienden een mooie route rijden, en na het werk even uitwaaien op mijn fiets. De ervaringen met de duofiets worden hopelijk mijn nieuwe mooie herinneringen!”

Wat vind je de mooiste plek in Utrecht om te fietsen?

“In Utrecht vind ik het Oosterspoorbaanpark de mooiste route, met de historie van de oude spoorlijn en duidelijke verwijzingen hiernaar door het gebruik van oude spoorelementen. Een oase van rust in de stad.”

Wat wil je verder nog kwijt over Fietsmaatjes Utrecht?

“Ik krijg superveel energie van dit project! Met zo’n enthousiaste groep leuke mensen werken aan een nog fietsinclusievere stad, daar kan ik heel dankbaar voor zijn.”

Christien fietsend over brug